Keserű Miklós György, az MTA Természettudományi Kutatóközpont főigazgatója, valamint Soós Tibor Lendület-csoportvezető első, illetve második szerzőként jegyzi azt a Chemical Society Reviewsban megjelent tanulmányt, amely a kognitív pszichológia eszközeivel elemzi a kutatói intuíciónak a szintetikus vegyészet fejlődésére gyakorolt hatását. A nemzetközi összefogásban született cikk következtetései más tudományterületeken tapasztalható jelenségek megértéséhez is támpontot nyújtanak.
Teljes hír itt olvasható: http://mta.hu/mta_hirei/az-intuicio-szerepe-a-vegyeszeti-kutatasokban-akademiai-kutatok-tanulmanya-rangos-szakfolyoiratban-134573/
Megjelent: MTA hírei, 2014. június 23.
További megjelenések
Az intuíció szerepe a vegyészeti kutatásokban
Richpoi Hírek, 2014. június 25.
A vegyészek álma
A megérzés és a korlátok tudománya
Népszabadság. 2014. július 2.
Szerző: Ötvös Zoltán
A vegyészek megálmodják a helyes megoldást
NOL.hu, Tudomány/Technika rovat; 2014. július 2.
Szerző: Ötvös Zoltán