Keserű Miklós György, az MTA Természettudományi Kutatóközpont főigazgatója, valamint Soós Tibor Lendület-csoportvezető első, illetve második szerzőként jegyzi azt a Chemical Society Reviewsban megjelent tanulmányt, amely a kognitív pszichológia eszközeivel elemzi a kutatói intuíciónak a szintetikus vegyészet fejlődésére gyakorolt hatását. A nemzetközi összefogásban született cikk következtetései más tudományterületeken tapasztalható jelenségek megértéséhez is támpontot nyújtanak.

Teljes hír itt olvasható: http://mta.hu/mta_hirei/az-intuicio-szerepe-a-vegyeszeti-kutatasokban-akademiai-kutatok-tanulmanya-rangos-szakfolyoiratban-134573/

Megjelent: MTA hírei, 2014. június 23.

További megjelenések

Az intuíció szerepe a vegyészeti kutatásokban

Richpoi Hírek, 2014. június 25.

A vegyészek álma
A megérzés és a korlátok tudománya

Népszabadság. 2014. július 2.
Szerző: Ötvös Zoltán

A vegyészek megálmodják a helyes megoldást

NOL.hu, Tudomány/Technika rovat;  2014. július 2.
Szerző: Ötvös Zoltán