Főoldal2018-06-01T07:06:03+02:00
Anyag- és Környezetkémiai Intézet
Igazgató
Titkárság
Kutatócsoportok
Kapcsolat
Hírek
Események
Intézeti telefonkönyv

Küldetésünk

Feladatunk funkcionális és szerkezeti anyagok, valamint kémiai eljárások kutatása i) a fenntartható környezet és ii) a fenntartható egészség területein. Az első területen tevékenységünk kiterjed a környezettudományra, nevezetesen az emberi tevékenységből származó káros környezetei hatások értelmezésére és csökkentésére, továbbá a megújuló energiaforrások átalakítására. A második területen az orvos-biológiai szempontból fontos lágy-anyagokra épülő rendszerekre, gyógyszerhordozókra, bioszenzorokra és az azokban lejátszódó folyamatok kutatására fókuszálunk.

A változatos szakértelmi bázis szinergiái kedveznek az intézetben folyó interdiszciplináris kutatásoknak. Kutatási témáinkat az alapkutatási kérdések megválaszolásán keresztül mindig valamilyen társadalmi‒gazdasági‒környezeti igény motiválja. Tudományos-szakmai arculatunkat így valós problémák alakítják. Tevékenységünk fontos eleme az alap- és alkalmazott kutatások egymásra épülése.

Aktuális hírek

Az "Oxidálóanion-tartalmú vas(III)-karbamidkomplex sók szintézise, szerkezete és tulajdonságai" című munkájával az OTDK Kémiai és Vegyipari Szekció Szervetlen és Koordinációs Kémia Tagozatában II.helyezést ért el Béres Kende. Kende témavezetői: [...]

Eseménynaptár

Nincs esemény a listában ebben az időben

Go to Top