Főoldal2018-06-01T07:06:03+02:00

Küldetésünk

Feladatunk funkcionális és szerkezeti anyagok, valamint kémiai eljárások kutatása i) a fenntartható környezet és ii) a fenntartható egészség területein. Az első területen tevékenységünk kiterjed a környezettudományra, nevezetesen az emberi tevékenységből származó káros környezetei hatások értelmezésére és csökkentésére, továbbá a megújuló energiaforrások átalakítására. A második területen az orvos-biológiai szempontból fontos lágy-anyagokra épülő rendszerekre, gyógyszerhordozókra, bioszenzorokra és az azokban lejátszódó folyamatok kutatására fókuszálunk.

A változatos szakértelmi bázis szinergiái kedveznek az intézetben folyó interdiszciplináris kutatásoknak. Kutatási témáinkat az alapkutatási kérdések megválaszolásán keresztül mindig valamilyen társadalmi‒gazdasági‒környezeti igény motiválja. Tudományos-szakmai arculatunkat így valós problémák alakítják. Tevékenységünk fontos eleme az alap- és alkalmazott kutatások egymásra épülése.

Aktuális hírek

Kutatók Éjszakája 2023. szeptember 29-én

Programok az Anyag- és Környezetkémiai Intézetben: AKI Program Helyszín Időpont Szereplő A műanyagok körforgása Kiselőadó 16:00-16:30 Imre Balázs Hőtárolás nem hagyományos módon Ny1.04A 16:00-18:00 (2 turnus) Feczkó Tivadar, [...]

Eseménynaptár

Nincs esemény a listában ebben az időben

Go to Top